8 decembrie 2018 – Proiectul “Hai la muzeu !” – episodul 31 / Choco Museum

Stiati ca in Bucuresti, in buricul targului, exista Choco Museum ?
NU ? Ei bine va spunem noi : l-am vizitat in data de 7 decembrie 2018.
Copiilor le-a placut !
In pretul biletului intra vizita in muzeul propriu-zis si un film despre cacao si ciocolata. 15 lei / copil sau 25 lei / adult.
Exponatele, desi putine, sunt frumoase si reprezentative. Apoi poti viziona un film despre cum se face cacaoa si ciocolata, incepand cu fructul si pana la ciocolata propriu-zisa.
Exista o fantana de ciocolata din care poti gusta. Poti gusta si banuti de ciocolata alba, neagra sau cu lapte.
Apoi, pentru alti bani ( 10 sau 20 lei, in functie de marimea tabletei de ciocolata ) poti sa-ti personalizezi propria ta tableta de ciocolata jucandu-te cu un “creion” cu ciocolata alba.
Poti apoi cumpara diferite feluri de ciocolata, insa la preturi exorbitante.
Ce v-am spus pana acum este partea frumoasa.
Din pacate proprietarii nu stiu sa valorifice nici ideea, nici pozitia locatiei, chiar pe strada Lipscani, iar afacerea este falimentara.
Cum este posibil ? 
O explicatie ar fi ca pentru romani preturile sunt exagerate. Si in principal, muzeul ar trebui sa fie pentru romani, nu pentru straini.
O alta explicatie ar fi ca ciocolata nu este ceva traditional romanesc, asa ca pare ca nici strainii nu sunt interesati.
O a treia explicatie poate fi nepriceperea proprietarilor afacerii in ceea ce priveste afacerea in sine. Cel putin in perioada “Scolii altfel” acest muzeu ar fi trebuit sa fie arhiplin, ceea ce probabil ca nu s-a intamplat niciodata, pentru ca nimeni nu a mai auzit de acest muzeu.
Cu siguranta ca muzeul cozonacului ar fi mers struna !

https://www.facebook.com/asociatiamihai/posts/2309769802643232?__xts__[0]=68.ARCwzsQN2JsgS2f9T3ISV6nz98LR-bzamprfPYN22TMMqugA7zfsx8KIrUIbZBSVPbrLiaFTIPQtw2pCCcZ_p6z1kAKDmbhrFcS8Tb2zD-6rewL6ARq-bPeF51TYcm9_wp6smqMZGuvN4gKtm1HHn–Ut1PT4_JXPelMPujXV-mh7YWM0EaC9Cvap1efu2oudOxuUfpBeHClkREDd79uEubTR1qylrEy5le2y9uSu61aSD_ioVLo-1aRWjqAo9HGN-cKOmQCnqWWXG1kRieNvX4eapVoEilmEC2oNlCHuH_I3FOVhxVPm-8XP0LNM8JTxZp9oCfqdcVN4pwXumiEmJSgGG9Q&__tn__=-UC-R

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *