11 Noiembrie 2017 – Festivalul Asociatiei Mihai / editia a III-a – Seminar ”Noi printre noi și noi printre ceilalți”.

https://photos.app.goo.gl/4F8CTnPjQqP8yCDG3

În cea de-a doua zi a Festivalului nostru, cât timp copiii noștri desenau cum își văd ei familia, părinții au participat la un seminar cu tema ”Noi printre noi și noi printre ceilalți”.
Am simțit nevoia acestei discuții, având în vedere anumite situații și probleme pe care familiile cu copii cu dizabilități le întâmpină și despre care povestesc în cadru restrâns.
Am împărțit părinților chestionare, în așa fel încât să avem un rezultat concret al nevoilor lor.
Nu mare ne-a fost mirarea în timpul discuției să constatăm că majoritatea părinților se feresc să vorbească deschis. În schimb, din chestionare, sub anonimat, apar diverse idei și nevoi.
Este foarte rău că oamenii nu au curaj să vorbească. O bănuială avem în legătură cu motivul, dar așteptăm a doua întâlnire pentru confirmare.
Din păcate, dacă părinții nu înțeleg că trebuie să vorbească despre problemele copiilor lor, dacă nu cer ajutor, nici nu-l vor primi.
Vom continua aceste seminare și sperăm să fim de folos.
Mulțumim pe această cale Muzeului de Artă Populară Prof. Dr. Nicolae Minovici care ne-a găzduit și dnelor.. Mihaela Prunaru, Nina Jurcă și Oana Neagu, specialiști care au fost alături de noi sau de copiii noștri, cu sfaturile și cunoștințele lor.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *