03 August 2017 – Iată că se poate : Stimulent de 1000 lei / lună pentru copiii cu dizabilități din București

Stimulent
Iată că se poate pentru că, așa cum spune și deviza noastră, ” Fiecare copil merită măcar o șansă” !

În numele copiilor și al părinților lor, Asociația Mihai dorește pe această cale să mulțumească tuturor celor implicați, pentru inițiativă, pentru curaj, pentru solidaritate, pentru eficiență. De ce?

În primul rând ținem să precizăm că Asociația Mihai este o organizație apolitică, de aceea cele de mai jos nu dorim să fie asociate în niciun fel cu politica.

După cum știți, la ședința Consiliului General al Municipiului București din data de 19 iulie 2017 Doamna Primar General Gabriela Firea a propus pe ordinea de zi, acordarea de către Primăria Capitalei, a unui stimulent în valoare de 1000 lei lunar tuturor celor 4666 copii cu dizabilități sub 18 ani din Municipiul București. Propunerea a fost votată în unanimitate de toți consilierii, indiferent de culoarea politică.

Mulți au gândit multe.

Asociația Mihai mulțumește în primul rând Doamnei Primar General Gabriela Firea pentru curajul de a propune și a susține o astfel de măsură.

Mulțumim și Doamnelor și Domnilor Consilierilor de la Primăria Generală a Capitalei care au votat în unanimitate această propunere.

Ne bucurăm din suflet că acești copii cu dizabilități au reușit ceea ce altceva sau altcineva nu a reușit de mult timp : să pună de comun acord toate culorile politice în sprijinul comunității.

Zis și făcut : Hotărârea adoptată în 19 iulie 2017 era semnată. Mai trebuia pusă în practică.
Imediat, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a afișat atât pe site-ul propriu cât și pe pagina de Facebook condițiile care trebuie îndeplinite și procedura de depunere a documentelor pentru obținerea stimulentului .

Asociația Mihai mulțumește pe această cale Doamnei Daniela Diana Lefter (pe care nu o cunoaștem personal), Inspector de specialitate la DGASMB și tuturor colegelor Dumneaei pentru felul impecabil în care își desfășoară activitatea.
De ce ? Noi am ales să depunem dosarele prin e-mail ( ceea ce vă sfătuim pe toți ), așa cum a precizat și mesajul DGASMB că este de dorit. În mai puțin de 4 ore am avut confirmarea primirii dosarelor și numărul de înregistrare atribuit.
Fără stat la coadă, fără nervi.

Nu vom intra în amănunte referitor la cât de mult reprezintă pentru familiile copiilor cu dizabilități acest ajutor, nici cât de mult reprezintă pentru copii.

Sperăm doar ca părinții să aibă înțelepciunea și bunul simț să folosescă acești bani cu adevărat pentru copiii lor cu dizabilițăți.

M U L Ț U M I M !