01 aprilie 2017 – Kata la The XIX Beverwijk G-Judo Tournament / Olanda

Pentru prima dată am participat anul acesta, în perioada 31 martie – 2 aprilie la Turneul de judo Ben van der Eng desfășurat în Olanda.
Sportivii Judoka Bears au fost înscriși la nivelul 4 din 5 (cei mai experimentați participând la nivelul 1, iar începătorii la nivelul 5), nivel la care sportivii s-au descurcat singuri, fiind limitați doar de dizabilitea pe care o au.
Cu toate că majoritatea partenerilor de pe tatami au fost mult mai masivi, sportivii Judoka Bears antrenați de Nicu Speriuș și Alexandru Mînea, sub atenta supraveghere a Domnului Profesor Laurențiu Bocioacă, au făcut o figură extraordinar de frumoasă și s-au întors toți acasă cu trofee și medalii.
Am rămas neplăcut surprinși însă, să vedem înscriși la nivelul 5 (adică cel al începătorilor) sportivi care aveau deja centura portocalie. Aceștia nu au avut competitori în grupa lor și au ajuns să se lupte între ei, situație lipsită de fair-play atât față de ceilalți sportivi de nivelul 5, cât și între ei, noi observând la fața locului multe situații care depășesc chiar și bunul simț.
A încerca să-ți îndepărtezi adversarul prin orice mijloace este una, dar a face același lucru și coechipierului tău este cu totul altceva !
Foarte urât comportament !
Pe viitor vom fi mai vigilenți și vom semnala acest gen de nereguli inclusiv la Federația Română de Judo.