23 februarie 2017 – Protest la Ministerul sănătății împotriva ordinului care concediază asistenții personali

Având în vedere dispozițiile Ordinului 1306/1883/2016 , împreună cu asociații prietene din București și din țară am demarat demersuri care să readucă dreptatea în familiile cu copii cu dizabilități.

În acest sens am inițiat o petiție on-line pe care să o semneze toți cei care ne sunt alături. Și nu au fost puțini deloc !

În data de 23 februarie 2017 în spirit de solidaritate cu o persoană cunoscută care a făcut apel să ne strângem la ora 10.00, am mers în fața Ministerului sănătății ca să ne susținem cauza. Cu această ocazie a fost înmânat domnului ministru Bodoc un Memoriu, în care erau expuse pe larg argumentele noastre.

Nu ne-a fost greu să observăm că sunt persoane care se laudă că ne reprezintă și că se luptă cu statul de 2 săptămâni pentru cauza copiilor cu dizabilități.

Ha ! Ha ! Ha ! Ce amuzant ! Noi ne luptăm de mai multe luni, ani… Dar nu ne batem cu pumnul în piept. Ținem să subliniem că nu am mandatat pe nimeni să ne reprezinte. Suntem suficient de capabili să ne reprezentăm singuri.

Nouă ni s-a părut de foarte mult bun simț intervenția Domnului ministru al sănătății care, după aproximativ 15 min. a ieșit și ne-a comunicat că situația se va rezolva. Și ne-a rugat să mergem cu copiii acasă.

Mulțumim tuturor celor care au fost cu adevărat alături de noi, fără se erijeze în reprezentanții tuturor, celor care nu și-au dorit publicitate, ci doar binele copiilor !

Așteptăm cu interes modificarea Ordinului.