18 aprilie 2016 – Grădina Botanică „Alexandru Borza” şi Muzeul Botanic din Cluj

De fiecare dată când ajungem în Cluj trecem pe la Grădina Botanică. De fiecare dată este alta, aşa că nu ne putem plictisi.                                                                                                                         O oază de verdeaţă în mijlocul oraşului, aşa am defini noi Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj, înfiinţată in anul 1920 de catre prof. Alexandru Borza.
Plimbarea prin grădină seamănă cu o plimbare undeva pe cărări de munte. Podeţe peste ape susurătoare, alei umbrite de arbori imenşi. Liniştea din interiorul Grădinii Botanice, nu te lasă să crezi că te afli într-unul dintre cele mai populate oraşe din România.
Cu toate acestea, aşa este : eşti chiar în mijlocul Clujului.
Structurată pe mai multe sectoare, Grădina Botanică din Cluj te lasă să percepi câte puţin din toate zonele globului : Africa, America Centrala, America de Nord, Extremul Orient, de la munţii Himalaya până la munţii Altai şi de la munţii Caucaz până la munţii Balcani
Când am fost noi, era vremea lalelelor. Mii şi mii, de toate formele şi culorile.
Obligatoriu, când ajungeţi în Cluj, chiar dacă aţi mai fost, mergeţi la Grădina Botanică !